Nalazite se ovdje: Klimatizacija > Servis > Degenia Velebitica

Degenia Velebitica

Standard Degenia Velebitica

Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta „Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja“ čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u zatvorenim klimatiziranim prostorima.

Standard Degenia Velebitica® je dobio naziv po endemskom cvijetu Degenia Velebitica koji obitava samo u iznimno čistom okruženju. Grafički prikaz cvijeta predstavlja zaštitni znak Standarda.

Standard je osmislila firma Miloc d.o.o. i zaštitila ga kao intelektualno vlasništvo kod nadležnih državnih ustanova. Standard Degenia Velebitica® predstavlja odgovor na većinu pitanja koja se postavljaju kad se govori o čišćenju klima uređaja, i daje rješenje za najvažnije probleme koji se odnose na njihovo čišćenje.

Najčešća pitanja koja se postavljaju kod čišćenja klima uređaja su:

  • koji su to dijelovi klima uređaja koje treba čistiti i dezinficirati?
  • koji su postupci čišćenja i dezinfekcije?
  • koja se sredstva za čišćenje i dezinfekciju smiju koristiti?
  • tko može pružati uslugu čišćenja klima uređaja?
  • koja je zadovoljavajuća čistoća površina koja se treba postići?
  • kako prepoznati da se neki uređaj redovito čisti i održava?


Za Standard Degenia Velebitica® može se reći da predstavlja sveobuhvatnu, standardiziranu i provjerenu uslugu čišćenja koja osigurava poželjnu mikrobiološku čistoću opranih dijelova klima uređaja, a koja je Standardom definirana.

Video galerija


Kalkulator za izračun potrebne snage klime

Ukoliko niste sigurni koju rashladnu snagu klima uređaja trebate za Vaš prostor možete je izračunati pomoću ovog kalkulatora. Preporučena snaga se odnosi na standardne uvjete rada i stambeni prostor. Za sve ostalo molimo pošaljite nam upit i naš tim inženjera će Vam izračunati potrebnu snagu i adekvatno tome ponuditi uređaj kakav zahtijeva Vaš prostor.

Podatci o prostoru
U ovaj obrazac upišite dimenzije prostora koji želite klimatizirati, a mi ćemo Vam izračunati minimalnu snagu klima uređaja (prosječni uvjeti rada) za Vaše potrebe.

Dužina m
Širina m
Visina m
Vašem izračunu odgovara: 0 kW

Zbog ulaska RH u eurozonu od 1.1.2023. sve cijene izražene u HRK preračunate su prema fiksnom tečaju konverzije: 1 € = 7,53450 kn