Nalazite se ovdje: Klimatizacija > Rashladnici vode

Rashladnici vode

advena, rashladnik vode, klimatizacija, rashladni agregat, chiller, hlađenje vode

Rashladnici vode (rashladni agregati i hladnjaci vode, eng. chillers) se koriste i za komfornu i za industrijsku klimatizaciju i sluze kao izvor rashladnog učina pri neizravnom hlađenju, tj. za hlađenje vode (dodatnog prijenosnika energije) koja se razvodi cjevovodima do izmjenjivaca topline u ventilokonvektorima, klima-komorama i si.


Sastoje se od isparivaca, kompresora i kondenzatora, koji mogu biti u zajednickom kućištu (paketnajedinica) ili razdvojeni, odnosno u tzv. split izvedbi (il. 5.39). Mogu raditi i kao toplinska crpka (dizalica topline) ako sluze i za grijanje tijekom zime i/ili pripremu potrošne tople vode.


Kalkulator za izračun potrebne snage klime

Ukoliko niste sigurni koju rashladnu snagu klima uređaja trebate za Vaš prostor možete je izračunati pomoću ovog kalkulatora. Preporučena snaga se odnosi na standardne uvjete rada i stambeni prostor. Za sve ostalo molimo pošaljite nam upit i naš tim inženjera će Vam izračunati potrebnu snagu i adekvatno tome ponuditi uređaj kakav zahtijeva Vaš prostor.

Podatci o prostoru
U ovaj obrazac upišite dimenzije prostora koji želite klimatizirati, a mi ćemo Vam izračunati minimalnu snagu klima uređaja (prosječni uvjeti rada) za Vaše potrebe.

Dužina m
Širina m
Visina m
Vašem izračunu odgovara: 0 kW

Zbog ulaska RH u eurozonu od 1.1.2023. sve cijene izražene u HRK preračunate su prema fiksnom tečaju konverzije: 1 € = 7,53450 kn